HVORFOR ER DET LIGE VI ELSKER FRIES SÅ MEGET?

“Fries”, “´fritter”, “pomfritter”, “pommes”… og vi kunne blive ved.

“Fries”, “´fritter”, “pomfritter”, “pommes”… og vi kunne blive ved. Kært barn har mange navne, som man siger, og vi tør næsten sige på alle pigers vegne, at ordsproget “fries before guys” ikke er helt ved siden af. Spøg til side – det ved vi ikke nok om! Men vi ved til gengæld, at langt de fleste elsker sprøde fries, og det samme gør Morten og jeg, og derfor har vi besluttet os for, at vi i dagens indlæg vil kortlægge, hvad der er så specielt ved vores sprøde venner, og hvorfor vi elsker dem så meget.

Det er ikke kun Morten og mig, der elsker pomfritter. Den friterede stavkartoffel er så populær, at den har et helt museum for sig selv i Belgien, og gæt, hvem der godt kunne tænke sig at besøge dette? (Hint: hans navn staves med bogstaverne: M-o-r-t-e-n).

Jeps, du gættede rigtigt. I Belgien har man altså dedikeret et helt museum til den sprøde kartoffel, og det forstår vi godt. Fritten er nemlig én af vores favoritter, og vi tror ikke, at vi er de eneste, der altid er klar på ‘fries on the side’ eller bare fries med fries.

HVORFOR ER DET, VI ELSKER DEN FRITEREDE STAVKARTOFFEL SÅ MEGET?

Men hvad er det, der gør, at vi elsker pomfritter så meget? Elsker vi at sætte vores tænder i den knasende overflade, der giver en lækker lyd, når den brydes? Eller er det det bløde indre, vi elsker? Er det mon kombinationen af perfekt sprød udenpå og perfekt blød indeni, vi holder så meget af? Eller er det den lækre friture-finish, der sætter prikken over i’et, når den juicy pomfrit indtages, som vi ikke kan få nok af? Er det mon bare smagen, der er hammergod? Eller skyldes vores kærlighed til pomfritter tilbehøret i form af en velsmagende dressing, der gør det lidt nemmere at hamre de friterede stænger ned – én efter én?

Vores svar er, at der ikke findes ét entydigt svar på, hvad det er, der er så godt ved den belgiske – eller franske – ret (de kan vist ikke blive enige).

Vi mener dog, at det er kombinationen af det hele, der gør, at pomfritten har vundet vores hjerter. Hvad enten det er på vej hjem fra en bytur, dagen efter en bytur eller bare en ganske normal hverdagsaften, er de sprøde fries svaret på alle vores bønner. Og det bedste? Retten er relativt nem at lave, og så længe, man putter tilpas olie og salt på de gule stænger, kan det ikke gå helt galt.

Det er desuden også en ret, som vi hos The Burger Concept mestrer til perfektion, og hvis du ikke orker at give dig i kast med madlavningen, står vi altså klar med sprøde stænger, der tilfredsstiller din sult og længsel. Find vores lækre fries på vores menukort, og se, om du kan “nøjes” med de friterede fritter, eller om du skal have en “burger on the side”.

HVILKE FRIES ER DIN FAVORIT?

Nu til et af livets store spørgsmål: hvilken type fries er din favorit? For at det ikke skulle være nok, at der i det hele taget findes noget så genialt som pomfritter, findes der også forskellige typer af fries. Vi har den lange, gule kartoffel, der findes i Mågens fornemme, røde bægre (oftest på vej hjem fra en bytur), men vi har også de mere sofistikerede kartoffelbåde, der også – af mange – betragtes som en type fries. Derudover har vi dem med krøllerne (curly fries), som smager aldeles godt, når de “skylles” ned med en velsmagende sauce, og så har vi dem, der ligner risten i vores bruser, som ligeledes er perfekte til bøffen og saucen.

Fries er der nok af, og de smager alle sammen fremragende, hvis du spørger os!

Endelig har vi dem, du finder i vores restauranter: de sprøde, lidt chubby fries, der er perfekt krydrede, smagfulde og tilfredsstillende. Det er vores favorit.

Vi kalder dem ‘fries’. Bare ‘fries’. Det er simpelt og likeable, og det går godt med ordet “burger”, og dét er et must. Vi mener nemlig, at smagsoplevelsen fuldendes, når de sprøde fries nydes med en burger efter eget valg – og omvendt rundt.

Burger og fries er bare uadskillelige retter, der klæder hinanden så smukt, og på vores menukort finder du således både lækre burgere og sprøde fries, så du kan skabe de bedste rammer for en aften med masser af velsmag.

… Og lad os ikke glemme dippen. Også kendt under betegnelserne: kirsebærret på kransekagen, det populære krymmel på softicen og glasuren, der pifter selv farmors mest tørre chokoladekage op. Selvom fries godt kan stå alene (og det kan de i den grad), bliver oplevelsen bare liiiidt smukkere, når de sprøde stænger serveres med din favorit-dip, men bedøm selv! På vores menukort finder du noget til enhver smag, og derfor kan du sammensætte lige den menu, der tilfredsstiller din sult på allerbedste vis!

Restauranter
Bestil online